• Van harte welkom op de website van VLEEMO NV. U vindt hier alle informatie over onze projecten en werking. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen u graag verder.

Stevige wind op 22 februari zorgde voor nieuw record

Geschreven door Belga.

De windturbines in ons land hebben op woensdag 22 februari een recordopbrengst aan windenergie geproduceerd, genoeg om de elektriciteitsvraag van alle huishoudens te dekken. Dat meldt Apere, de Waalse organisatie die duurzame energie promoot. Hoogspanningsbeheerder Elia bevestigt de cijfers.

De zuidwestenwind van woensdag leverde een dagproductie op voor windenergie van 46,4 GWh, een nieuw record, aldus Benjamin Wilkin van Apere. Daarmee werd zestien procent van de Belgische dagvraag naar elektriciteit gedekt, of de elektriciteitsvraag van alle huishoudens in ons land.

Uit gegevens van Wind Europe bleek dat het gemiddelde in Europa nog net iets hoger lag. Het gemiddeld procentueel aandeel van windenergie ten opzichte van de elektriciteitsvraag bleek voor alle Europese landen gemiddeld 18,8 procent. Uitschieter hier was Denemarken, dat met 104 procent de volledige vraag naar stroom dekte via windenergie.

Ook op donderdag 23 februari stond er een forse wind. Cijfers hierover zijn er echter nog niet.