Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | informatie@vleemo.be

Videozone

Global Wind Day - De Windsymfonie

Naar aanleiding van de internationale Dag van de Wind vonden, in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, CEO van Port of Antwerp-Bruges Jacques Vandermeiren, schepenen Nabilla Ait Daoud, Erica Caluwaerts en Tom Meeuws, ereschepen Marc Van Peel en de voorzitter van Wind voor “A” Daniel Dirickx, de opnames plaats van de wereldpremière van de Windsymfonie in het Havenhuis van Antwerpen. De Windsymfonie werd uitgezonden op donderdag 15 juni 2023 op ATV en www.atv.be. De volledige uitzending kan u hier nog eens bekijken.

Aankondiging van de Windsymfonie

Op donderdag 15 juni vieren we de Internationale Dag van de Wind. Op donderdagavond kon u dit jaar afstemmen op ATV of www.atv.be voor de wereldpremière van de Windsymfonie, een samenwerking tussen Vleemo, Wind voor "A", Port of Antwerp-Bruges en Stad Antwerpen. De symfonie, een werk van Peter Knockaert, werd gecomponeerd op basis van data van onze eigen windturbines. Het bewijs dat windturbines ook muziek kunnen maken!

Wind voor "A" dag 2023

Op Paasmaandag bezochten meer dan 500 coöperanten van Wind voor "A" het landbouwbedrijf Biopolder, de grootste bioboerderij van Vlaanderen. De kinderen ravotten volop op de stro piramide en in de springkastelen. In de stallen bewonderden ze pasgeboren lammetjes, biggetjes en geitjes. Iedereen kon genieten van een hapje en drankje en elke bezoeker kreeg een zak met een aantal artisanale boerderijlekkernijen, paaseieren en biologische groenten mee naar huis.

Inhuldiging Albertdok-Oost & Wind voor "A" dag

Zondag 21 november 2021 kwamen alle coöperanten samen op de site van Zuidnatie tijdens de allereerste Wind voor "A" dag. In aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon, CEO van Port of Antwerp Jacques Vandermeiren, Antwerps Schepen Tom Meeuws en Eerste gedeputeerde bij Provincie Antwerpen Luk Lemmens werd ook meteen het nieuwe windpark bij Albertdok-Oost ingehuldigd.

Ontmantelingswerken VESTAS windturbine

In de zomer van 2021 werd de VESTAS V90 turbine, met een vermogen van 3 MW, bij de Van Cauwelaertsluis, volledig ontmanteld en vervangen.

Timelapse afbraak VESTAS turbine

In de zomer van 2021 werd de VESTAS V90 turbine, met een vermogen van 3 MW, bij de Van Cauwelaertsluis, na meer dan 12 jaar volledig ontmanteld en vervangen door een ENERCON E-126 EP3 model van 4 MW!

Liften gondel bij ADO-03 op Zuidnatie

Op 31 augustus 2020 werd de Wind voor "A" gondel gelift bij ADO-03 op Zuidnatie.

SDGweek 2020

Onze Antwerpse haven telt 69 windturbines in 2020. Nergens in België vind je er meer op het vasteland. En er is nog meer groene stroom op komst!

VWEA: de wind blijft waaien doorheen deze moeilijke periode

Met de nodige veiligheid en gezondheid blijven we groene stroom leveren aan iedereen die het nodig heeft.

Internationale Dag van de Wind 2019

Zaterdag 15 juni 2019 mochten we zo'n 1600 bezoekers ontvangen in één van onze windturbines tijdens de internationale "Dag van de Wind". Het prachtige optreden van Jean Bosco Safari om klokslag 12.00 u., bij de start van Wind voor "A", deed alle aanwezigen de regen van de voorbije ochtend vergeten! Na de middag nam de belangstelling voor onze windturbine onder de stralende zon enkel en alleen toe. Veel mensen genoten van het boottochtje door de haven langs onze windturbines en een Vlaams frietje en bijpassend drankje onder de turbine.

Windturbinebezoek tijdens de internationale "Dag van de Wind" op 15 juni 2019!

De internationale “Dag van de Wind” wordt jaarlijks gevierd op 15 juni. In 2019 kreeg het publiek de unieke kans om één van onze operationele windturbines te bezichtigen!

Samen maken we Wind voor "A"

In aanwezigheid van Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel en havenschepen Annick De Ridder werd op woensdag 15/05 op een persconferentie in het Havenhuis niet alleen een bijkomende investering van 40 miljoen euro in de bouw van windturbines in de Antwerpse Haven aangekondigd maar werd ook het startsein gegeven van Wind voor “A”.

De opbouw van een windturbine

Timelapse

Meer windturbines op Linker- en Rechteroever (ATV)

Reportage van ATV op 15 juni 2017

19 nieuwe windmolens in haven van Antwerpen

Reportage van ATV op 30 juni 2016

Minister Tommelein op bezoek bij Vleemo

Reportage van ATV op 8 december 2016

Montage van de wieken

Transport van de wieken

 

 

 

 

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20 

informatie@vleemo.be