Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | informatie@vleemo.be

Vleemo wil in het noordelijke havengebied 60 tot 100 extra windturbines bouwen. De Antwerpse schepen Rob Van de Velde (N-VA) lanceert nu een voorstel waarbij inwoners van Berendrecht en Zandvliet eigenaar kunnen worden van een stukje windmolen in hun achtertuin. Bouwheer Vleemo noemt een participatie van plaatselijke bewoners een goed voorstel.

De firma Vleemo kreeg van het Havenbedrijf de toelating om een windmolenpark te bouwen op rechteroever. In het plan-MER blijkt dat het te onderzoeken gebied wordt uitgebreid met aangrenzende woon-, landbouw- en natuurgebieden. Bewoners willen dat windmolens beperkt blijven tot het havengebied. Schepen Rob Van de Velde kwam in Zandvliet tekst en uitleg geven. "Iets verder, op Nederlands grondgebied, staat een krachtcentrale aan windmolens en dat in combinatie met natuur. Wij slagen er niet in om hetzelfde te doen". De schepen benadrukte dat voor hem windmolens enkel kunnen binnen het havengebied. Als het gebied volledig benut wordt, is er immers geen nood om buiten het havengebied bijkomende windmolens te bouwen. Bovendien is hij ervan overtuigd dat bewoners hun voordeel kunnen halen uit de windmolens. "Ik stel voor dat er een soort coöperatieve wordt opgericht waardoor plaatselijke inwoners kunnen participeren in de bouw van windmolens." David Daggelinckx, CEO van Vleemo, wil het voorstel alle kansen geven. "Het is iets dat we verder moeten onderzoeken en dan niet enkel voor inwoners van Berendrecht en Zandvliet maar ook voor alle Antwerpenaren."

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20 

informatie@vleemo.be