Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | informatie@vleemo.be

Op zondag 7 oktober nam VLEEMO deel aan Open Bedrijvendag. Twee dagen ervoor kregen schoolkinderen al de kans om een operationele turbine en een turbine in opbouw met alle onderdelen in première te zien. De weergoden waren gunstig gezind en dus werd het een geslaagd weekend.

Onder een stralende zon arriveerden de eerste bussen met middelbare scholieren vrijdagvoormiddag op het Haveneiland in de Haven van Antwerpen. Daar was een werf te zien met een toren in opbouw en alle onderdelen van een windturbine. “Hoe lang zijn de wieken?”, “waarvoor dienen de tanden aan de wieken?” of “hoeveel energie wekt de turbine op?” waren vragen die meerdere keren door de aandachtige scholieren werden gesteld.

Ongeveer anderhalve kilometer verderop, op het terrein van Wijngaard Natie, werd een operationele turbine opengesteld. Hier konden de scholieren dus zien hoe een afgewerkte turbine eruit zag en kregen ze uitleg over de werking van windturbines.

Op zondag werden dezelfde twee sites opengesteld in het kader van Open Bedrijvendag. Vanop het dek van één van de overzetboten konden de bezoekers een eerste indruk krijgen van beide sites. Eenmaal op het Haveneiland bezochten ze de twee locaties, lieten ze zich verbazen over de reusachtige afmetingen van de turbines en de onderdelen en luisterden ze naar de verhalen van de experten.

Even uitrusten kon tijdens de busrit of in de infotent, waar de bezoekers van een hapje en een drankje konden genieten met zicht op zowel de Antwerpse Haven als de skyline van het stadscentrum. De kleinsten konden zich tussendoor uitleven op springkastelen.

Kortom: een uniek en geslaagd weekend met veel tevreden bezoekers. Met dank aan alle partijen die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20 

informatie@vleemo.be