Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | informatie@vleemo.be

Wil je meer weten over hoe de Antwerpse haven, Vleemo en partner Wind aan de Stroom werken aan de groene energie van morgen? Kom dit dan ontdekken op de interactieve tentoonstelling 'Watt's Next?' op 23 en 24 maart aan het Havenhuis! Je krijgt de unieke kans om via Virtual Reality een windturbine te beklimmen tot in de gondel en wieken en je kan aan boord stappen van de Hydroville, de passagiersboot op waterstof van de Antwerpse rederij CMB. Neem ook zeker eens een kijkje op de Energy Observer, deze meert dan aan in het Kattendijkdok en is het eerste vaartuig ter wereld op waterstof. Aangemaakt uit zeewater en geproduceerd met de energie van 130 m² zonnepanelen en 2 windturbines.

Van fossiele brandstoffen naar groene energie

Het bezoek van de Energy Observer zet energietransitie in de schijnwerpers. Eenvoudig gezegd: de overgang van energie die we halen uit olie, gas, steenkool en andere fossiele brandstoffen naar duurzame, groene energie uit onder meer zon, wind en water. Het doel: evolueren naar een wereld arm aan CO2 en fijnstof. Port of Antwerp speelt daarin een belangrijke rol. Als knooppunt van water- en snelwegen, spoorlijnen en pijpleidingen wordt er energie ingevoerd, geproduceerd, opgeslagen, uitgevoerd en verdeeld. Nieuwe, alternatieve energiebronnen worden er getest. Een mogelijke sleutel? Waterstof als energiebron voor de toekomst is een belangrijke schakel in de toekomst van Port of Antwerp.

23 en 24 maart: beleef, zie en voel de energie van morgen 

  • Wandel over het water naast de Energy Observer en ontrafel al zijn geheimen in het informatiedorp.
  • Stap aan boord van de Hydroville.
  • Bezoek de Watt’s Next?-tentoonstelling en zie, voel en beleef hoe we aan groene energie werken.
  • Neem deel aan energie-rondleidingen in het Antwerpse Havenhuis. Hiervoor dien je vooraf in te schrijven. Dit kan vanaf 11 maart op portofantwerp.com/events.

Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen

Ponton Energy Observer: 21-29 maart 2019, 10-18u

Publieksexpo: 23-24 maart 2019, 10-18u

Het event is gratis toegankelijk, op voorhand inschrijven is niet nodig (wel voor de rondleidingen in het Havenhuis).

 

Meer informatie.

 

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20 

informatie@vleemo.be