Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | informatie@vleemo.be

Van korte dagtochten tussen de Rupel en de Schelde naar zeiltochten over de hele Noord- en Oostzee, de T/S Rupel neemt u mee in zijn rijkelijk stukje geschiedenis! vzw De Rupel is een educatief en sociaal project rond maritieme traditie, erfgoed en ontdekking. Men helpt bouwen aan de persoonlijkheid van probleemjongeren en leert hen een aantal vaardigheden waarmee ze aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. Het schip maakt ook korte therapeutische tochten met mensen met een mentale of fysieke beperking.

Het zeilschip is oorspronkelijk een initiatief van vzw de Steenschuit die langdurig werklozen een traject aanbood naar re-integratie in de arbeidsmarkt. Later nam VDAB het schip over om in te zetten voor promotie van interimactiviteiten. Vanaf 2018 is de T/S Rupel in eigendom van vzw De Rupel en dient het voor sociale en educatieve doeleinden. TS staat voor Training Ship, een internationale registratie van schepen die aan “sail training” doen.

Tall Ships Races

Het team van vrijwilligers verzorgt reizen langsheen de Noord- en Oostzee en de Europese kustgebieden van de Atlantische Oceaan. Zeevaartscholen kunnen voor opleidingen op het zeilschip terecht. Sinds enkele jaren vaart de T/S Rupel met jongeren in de Tall Ships Races waarbij ze reeds heel wat mooie prijzen behaalde. Op buitenlandse evenementen zoals Sail Amsterdam en Sail Calais was de TS Rupel iedere keer opnieuw een streling voor het oog.

 Wist u dat...

de T/S Rupel bijna 150.000 zeemijl aflegde tijdens haar carrière? Dit kan men vergelijken met de afstand van de Aarde tot de Maan!
er 25 vrijwilligers dag en nacht klaarstaan voor het onderhoud en de bemanning van de T/S Rupel?
de T/S Rupel in 2015 de prijs “Good seamanship” won omdat men de veiligheid van het personeel voor het winnen van een race stelde?

 Vleemo geeft extra wind aan de T/S Rupel!

Naast het Havenbedrijf Antwerpen en de Brabo Group, wordt dit prachtig initiatief mee ondersteund door VLEEMO en partner Wind aan de Stroom, want de zee laat haar sporen na; onderdelen van het schip moeten regelmatig vervangen worden, van zeilen tot een anker en daar draagt Vleemo graag haar steentje aan bij.

Meer info over de T/S Rupel.

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20 

informatie@vleemo.be