Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | informatie@vleemo.be

Ontsnappen aan big data is vandaag de dag zo goed als onmogelijk. En terwijl allerlei media ons voortdurend berichten over de gevaren, zouden we de eindeloze mogelijkheden ervan bijna vergeten. Componist Peter Knockaert en data-ingenieur Bart Ribbens weten er alvast raad mee. Naar aanleiding van Dag van de Wind componeerden ze samen het datagestuurde muziekstuk Windsymfonie, uitgevoerd door Casco Phil. VLEEMO en Port of Antwerp-Bruges wilden met deze originele samenwerking aandacht vragen voor energietransitie. Het muzikale intrigeert, ook op technisch vlak.

De Windsymfonie werd ook opgenomen in ILYA Flash, het e-magazine van ie-net ingenieursvereniging. Het volledige artikel kan u hier lezen.

ILYA_Flash.jpg

Wie is ie-net ingenieursvereniging?

ie-net:

  • is hét contactpunt tussen ingenieurs, bedrijven, overheids- en opleidingsinstellingen
  • is een dynamisch netwerk voor burgerlijk, bio- en industrieel ingenieurs in Vlaanderen en Brussel
  • ondersteunt ingenieurs op het vlak van opleiding en netwerking en begeleidt hen op elk kruispunt in hun carrière

Opnames van de Windsymfonie

De opnames van de wereldpremière van de Windsymfonie vonden plaats in het Havenhuis van Antwerpen in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, CEO van Port of Antwerp-Bruges Jacques Vandermeiren, schepenen Nabilla Ait Daoud, Erica Caluwaerts en Tom Meeuws, ereschepen Marc Van Peel en de voorzitter van Wind voor “A” Daniel Dirickx. 

De Windsymfonie werd uitgezonden op donderdag 15 juni 2023 op ATV en www.atv.be. De volledige uitzending van de Windsymfonie kan u hier nog eens herbeluisteren.

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20 

informatie@vleemo.be