Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | informatie@vleemo.be

Op zondag 7 mei nam VLEEMO, samen met Wind aan de Stroom (W@S), deel aan Openwervendag. De werf aan de Azobestraat op het Haveneiland werd opengesteld voor het publiek, dat massaal de weg vond naar de site.

Hoewel de weergoden niet volledig mee wilden - het was niet al te warm en de stevige wind langs het water zorgde voor een nog koudere gevoelstemperatuur - zakten toch zo'n 3.000 bezoekers af naar de Haven van Antwerpen om een windturbine in opbouw te bekijken. De bezoekers werden onthaald op de parking van Wijngaard Natie. Daar kregen ze wat algemene info over VLEEMO en W@S en konden ze via foto- en videomateriaal het hele bouwproces zien. Infoborden gaven meer gedetailleerde info over de turbines.

Via een lange gang met grote fotodoeken kwamen de bezoekers vervolgens bij de werfzone. Daar konden ze de betonnen torenelementen van dichtbij bekijken, net als de kruisen waarop deze aan elkaar gemonteerd worden en de kraan van 114 meter waarmee de delen op elkaar worden gezet. In de turbine, die op dat moment 35 meter hoog was, kregen geïnteresseerden een deskundige uitleg van VLEEMO- en W@S-medewerkers.

Voor de kleinsten waren er springkastelen aanwezig en voor alle bezoekers was er een ijsje voorzien. In de Fotogalerij kan u enkele sfeerbeelden bekijken van de geslaagde dag.

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20 

informatie@vleemo.be