Correspondentieadres: Hoge Weg 157, 2940 Hoevenen | Maatschappelijke zetel: Amsterdamstraat 18, 2000 Antwerpen | T. 03 206 02 20 | 

De Vlaamse regering heeft groen licht gegeven voor de nieuwe energiemix van minister Bart Tommelein (Open Vld). Hij zet nog meer in op zonne- en windenergie.

Om de Europese doelstellingen voor hernieuwbare energie te halen, moet Vlaanderen tegen 2020 10,3% van zijn energie produceren via hernieuwbare bronnen. De vorige Vlaamse regering had daarom al specifieke doelstellingen voor windenergie, zonne-energie, biomassa en groene warmte vastgelegd, maar door het wegvallen van de biomassacentrale van Langerlo moest die puzzel opnieuw gelegd worden. En dus streeft energieminister Tommelein naar een derde meer zonne- en windenergie dan toen. Als alles gaat zoals gepland, zullen de energiedoelstellingen voor 95% gerealiseerd worden.

Toch blijft het de ambitie om 100% te halen, maar dan is het "tijd voor actie". Tommelein herhaalt daarom zijn oproep aan iedereen om een tandje bij te steken. Als Vlaanderen finaal de doelstelling niet zou halen, kan het in principe hernieuwbare energie in het buitenland opkopen. Maar dat is volgens Tommelein enkel "de laatste optie". "Dan betaal je wel voor hernieuwbare energie, maar heb je er niet de voordelen van."

VLaamse
Ecologie
Energie
Milieu
Onderneming

Contact

VLEEMO

Correspondentieadres

Hoge Weg 157,
2940 Hoevenen

Maatschappelijke zetel

Amsterdamstraat 18,
2000 Antwerpen

03 206 02 20